Montevideo, Bog te video: Uzbudljiva saga o fudbalu

Montevideo, Bog te video: Uzbudljiva saga o fudbalu

Autor: | 03/07/2011

0

Posle obimnih produkcijskih priprema, ekipa filma „Montevideo, Bog te video“, sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem na čelu, započela je snimanje drugog nastavka ove zanimljive priče o fudbalskoj reprezentaciji Kraljevine Jugoslavije na Tenerifima. Dok prvi deo ovog ostvarenja opisuje formiranje naše reprezentacije, u nastavku publika će imati priliku da vidi šta se tadašnjim sportistima događalo na putu do Urugvaja i u samom Montevideu gde su učestvovali na prvom „Svetskom prvenstvu“ u fudbalu 1930. godine i osvojili treće mesto. I u nastavku ove popularne priče glavne uloge su poverene mladim glumcima Milošu Bikoviću, koji tumači lik Aleksandra Tirnanića Tirketa, i Petru Strugaru, kome je poverena uloga Blagoja Marjanovića Moše. U filmu značajne role tumače i Viktor Savić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Srđan Timarov, kao i Nikola Đuričko. Ekipi se pridružio i Ivan Zekić koji glumi fudbalera Ivicu Beka. Jedan deo nastavka već je snimljen prošle godine, kada su članovi ekipe radili na specijalno konstruisanom brodu u vojvođanskom selu Baranda, dok će ostatak priče snimiti na Tenerifima za koje je produkcijska kuća „Intermedia Network“ procenila odlično mogu da zamene lokacije u Urugvaju. Čitava ekipa nedavno je otputovala na to ostrvo, a prošle nedelje počeli su i da snimaju.
- Mogu vam reći da je ovde predivno. Okean, sunce, mir i tišina, prava idila. Bili smo u akvaparku za koji tvrde da je jedan od najboljih na svetu - počinje priču mladi glumac Petar Strugar, koji tumači jedan od glavnih likova.
- Žao mi je, ali ne smem da vam otkrijem šta će se dešavati sa Mošom u drugom delu. Uostalom, ne treba da vam prepričavam, jer ćete gledati film. Ono što mogu da kažem je da će biti interesantno, priča će se razvijati vrlo lepo i biće, nadam se, još boljeg fudbala - kaže Petar.
On i ostali članovi ekipe smešteni su u nedavno izgrađenom kompleksu vila, udaljenom od glavnih turističkih destinacija, tako da mogu na miru da se posvete poslu. Snimanje će biti na nekoliko lokacija na Tenerifima, uglavnom na južnom delu ostrva gde je temperatura nešto niža nego na severu, što svim članovima ekipe izuzetno odgovara s obzirom na to da tokom rada uglavnom nose odela i vrućina im ni najmanje ne prija.
- Moje glavno pitanje upućeno reditelju filma Draganu Bjelogrliću, na kraju prvog dela, bilo je u kakvog će čoveka Tirke izrasti i to je ono čime ćemo se nas dvojica zajedno baviti u narednom periodu. Sigurno je da će se u nastavku priča više vrteti oko reprezentacije jer smo na kraju prvog dela i došli dotle, ali pretpostavljam da će Tirke i dalje biti u centru zbivanja - kaže Miloš Biković.
Glavni akteri ove priče na Tenerifima ostaće četiri nedelje koliko im je potrebno da ovu zanimljivu priču privedu kraju, a produkcijska kuća „Intermedia Network“ još nije otkrila kada će biti premijera drugog nastavka filma „Montevideo, Bog te video“. Naglašavaju da ekipa radi svoj posao izuzetno profesionalno i sa mnogo entuzijazma, tako da su sigurni i u veliki uspeh nastavka, kao što ga je postigao i prvi deo koji je u bioskopima videlo više od pola miliona ljudi.

Piše: Ivana Nikolić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti