Dara Bubamara: Bol ne jenjava

Dara Bubamara: Bol ne jenjava

Autor: | 05/09/2011

0

Pevačica Dara Bubamara, čuvena po detinjem duhu i nepresušnoj pozitivnoj energiji, početkom prošle nedelje ostala je nema od bola. Iznenadna smrt njene majke Mice Adžić, koja je imala zdravstevih problema zbog šećerne bolesti i visokog krvnog pritiska, potpuno ju je shrhala psihički, ali i fizički. Smrt njene majke desila se pošto je Mici obavljena operacija žuči, pre nego što je Dara otputovala na porodični odmor sa suprugom Milanom Kesićem i sinom Kostantinom u Budvu. Kako je posle Micine operacije žuči sve bilo u najboljem redu, Dara je utvrdila da njena majka dobro podnosi postoperativni tok, i da se oseća dobro, pa je otputovala na letovanje u Crnu Goru. Ipak, njena majka se nije najažurnije pridržavala uputstava lekara i nije redovno pila lekove koji su joj prepisani. Iznenada joj je u toku noći skočio šećer, sa kojim se godinama borila, što je bilo fatalno za nju.
Čim je saznala za bolan gubitak, poznata Novosađanka je hitno avionom doputovala u rodni grad iz Budve, a njen suprug Milan Kesić telefonom je otkazao sve njene unapred zakazane koncerte u zemlji i inostranstvu.
Dva dana nakon gubitka majke Dara je sa članovima njene porodice organizovala sahranu, pre svega sa bratom Zoranom i suprugom Milanom. Mnogi članovi porodice raseljeni po svetu, kao i članovi Milanove rodbine iz Pariza, okupili su se na novosadskom Novom groblju 24. avgusta u popodnevnim satima, kako bi odali počast osobi koja je bila najveći Darin životni oslonac. Pored članova porodice i mnogobrojne dalje rodbina, kao i prijatelja, sahrani su prisustvovali Goga Sekulić i Dado Polumenta.
Estradna zvezda, poznata po vezanosti za porodicu, i fizički je teško podnela sahranu majke. Njeni prijatelji zabrinuli su se što zbog patnje pevačica nije imala volje da jede, pa je i fizički kolabirala posle sahrane. Njeno okruženje, članovi porodice, potresli se gledajući je kako zbog patnje odbija da unosi hranu u organizam i pije lekove za smirenje. Ipak, uz podršku najmilijih, tridesetpetogodišnjoj plavuši je dva dana nakon sahrane konačno bilo malo bolje. Njen sin Konstantin u teškim momentima koji us zadesili porodicu sklonjen je na nekoliko dana iz kuće, sve vreme ga je čuvala Milanova tetka Drena, koja i inače vodi računa o njemu.
U porodičnom domu Dara je ugostila rodbinu, pa je i zbog obaveza morala da prebrodi šok u kom se našla zbog smrti majke.
- Gubitak majke je nešto najgore što čoveku može da se dogodi. Ja sam izuzetno bila vezana za nju, ona mi je bila najveća podrška u životu, i mislila sam da neću moći da izguram sav taj bol zbog toga što me je iznenada majka napustila - počinje potresnu priču o gubitku koji joj se desio za magazin „Hello!“ jedna od pevačica čiji su koncerti ovog leta bili najposećeniji. Shodno smrtnom slučaju, otkazala je dalje koncertne aktivnosti i moge nastupe u inostranstvu koje je imala ugovorene do kraja oktobra.
- Posle operacije moje majke mislila sam da je sve u naboljem redu. Šalile smo se i družile, a onda sam ja otputoavala na odmor, ne sluteći šta će se desiti - hrabro govori Dara, gušeći tugu. Darin otac Petar Adžić je u bolnici, jer i on ima zdravstvenih problema zbog šećera i povišenog pritiska, i doktori smatraju da je bolje da on bude pod lekarskim nadzorom.
Nema sumnje da je životna situacija sa kojom se bori uz podršku najbližih teška za Daru, ali se ona hrabro nosi sa problemima nadajući se da će tuga vremenom biti podnošljivija.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin