Drama o crnogorskim porodicama: “Budva na pjenu od mora”

Drama o crnogorskim porodicama: “Budva na pjenu od mora”

Autor: | 08/10/2011

0

U Budvi se snima visokobudžetna serija „Budva na pjenu od mora” u režiji Milana Karadžića, po scenariju Stevana Koprivice, koja je okupila velika glumačka imena. Serija, koja će se snimati do kraja novembra, bavi se mentalitetima ljudi. Tajkuna Savu Bačića, koji je glavni lik, tumači glumac Milutin - Mima Karadžić. Ovo ostvarenje prati život dve crnogorske porodice, jednu nastanjenu u Budvi, a drugu u Nikšiću. Junaci serije dolaze u sukob zbog različitih načina mišljenja i patrijarhalne sredine.
- Zanimljivo je da su svi očekivali da će ovo biti humoristička serija, ali nije reč o komediji već o drami. Kada su počela iščitavanja teksta, Mima Karadžić je došao kod mene i pitao me da li imam nekog ko je zadužen za zasmejavanje i da pravi štoseve. Naravno, biće humorističkih momenata - za „Hello!“ magazin kaže scenarista Stevan Koprivica, a na njegove reči se nadovezuje Milutin Karadžić:
- Na setu vlada odlična atmosfera. Dobro se radi i oseća se neverovatna pozitivna energija, a u pauzama se lepo družimo. Serija će imati dvanaest epizoda i bavi se porodicom iz Budve, koja jedva sastavlja kraj sa krajem, i drugom porodicom iz Nikšića, tajkunima koji su kupili hotele i zemlju u Budvi. Među njima vlada netrpeljivost koja kulminira kada porodice saznaju da se njihova deca vole.
U seriji igraju Andrija Milošević, Ljiljana Blagojević, Mladen Nelević, Marko Nikolić, Milorad Mandić Manda, Petar Strugar, Branislav Popović, kao i mladi glumci Sanja Jovičević i Momčilo Otašević. Muziku je komponovao Željko Joksimović.
Da će televizijsko ostvarenje izgledati poput inostranih garantuje tehnička kuća „Vision team“, koja je partner ovog projekta.
- Tehnički kvalitet ove kuće je nesporan, a sve nas je zadivila disciplina i organizacija ove „mašinerije“ koja je dala logističku i tehničku podršku. Kada smo najavljivali ovu seriju, govorili smo da će izgledati poput popularnih na „HBO“ kanalu, što je naišlo na neku vrstu neverice. Ipak, kada pogledamo dosadašnje rezultate i tehničke premise „Vision teama“, sve epizode izgledaju vrhunski u produkcijskom smislu, što će ovu seriju odvajati od svega onoga što smo navikli da gledamo na našim malim ekranima - kaže Karadžić i otkriva da će se serija prikazivati na nekoj od vrlo gledanih domaćih televizija.
Zanimljivo je da u seriji Milutin Karadžić igra muža Ljiljane Blagojević. Mima tumači tajkuna i skorojevića Sava Bačića dok Ljiljana igra njegovu suprugu Nađu koja nije dobra „ženica“ koja trpi hirove svog muža, već je opasna i emancipovana.
- Ljiljana i Milutin su „klasići“, drugovi sa klase na Akademiji. Stasavali su glumački zajedno, ali sticaj okolnosti je učinio da do sada nikada nisu igrali zajedno. Njih dvoje se jako dobro poznaju, i privatno, i sada prvi put glume zajedno, i to bračni par. Odlično su dočarali par koji je povezan brakom, ali je sukobljen po svim ostalim pitanjima - kaže Koprivica.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti