Milan Vasić, Andrija Milošević i Milan Kalinić: Uspeh hit-predstave „Pevaj, brate“ u Nemačkoj

Milan Vasić, Andrija Milošević i Milan Kalinić: Uspeh hit-predstave „Pevaj, brate“ u Nemačkoj

Autor: | 09/05/2012

0

Popularna predstava „Pevaj, brate“, po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Slavenka Saletovića, čiji je producent Milutin - Bata Karadžić, nedavno je gostovala u Nemačkoj. Ekipa, sa glavnim glumcima Milanom Vasićem, Milanom Kalinićem i Andrijom Miloševićem na čelu, u Frankfurtu je boravila tri dana. Predstava je bila vrlo uspešna i posećena, a ostalo je dovoljno vremena da obiđu grad i opušteno provedu vreme uzdruženje.
- Preko dana smo obilazili centar grada, a uveče smo se provodili u kafanama i u srpskim diskotekama. Na dan kada je igrana predstava fasciniralo me je to što je mlađa publika došla dva sata pre početka predstave kako bi dočekala popularne glumce. Devojčice su napravile majice „Pevaj, brate“ i spremile pesmu francuske pevačice Zaz, koju su potom izvele Andriji, jer mu je to omiljena numera. Pevale su nekoliko puta uzastopno i svi smo bili oduševljeni tim gestom - za magazin „Hello!“ sabira utiske Milutin - Bata Karadžić, producent duhovitog komada, od kojeg je nastala istoimena serija koja se prikazivala na „Prvoj“ televiziji.
O boravku i provodu u Frankfurtu Andrija Milošević kaže:
- Iako mi je ovo ko zna koja po redu poseta Frankfurtu, žao mi je što nisam imao dovoljno vremena da posetim neko od pozorišta ili operu, koja je  stara, fascinantna građevina. Poznato je da je tamošnji kulturni život vrlo bogat. Vreme nije bilo najbolje jer je padala kiša i duvao jak vetar, ali smo se šetali pored reke i po centru, gde smo uživali u čuvenim nemačkim kobasicama i pivu. Tokom boravka u ovom gradu pojeo sam šest kuvanih kolenica sa kiselim kupusom i pokušao sam da pojedem i sedmu, ali nisam uspeo u tome. Kolenice su ukusne, sa hrskavom kožicom i odlično idu uz pivo. Od suvenira ništa nisam kupio, sve sam pojeo. Šalu na stranu, boravak u ovom gradu ovog puta pamtiće najviše moj stomak. Nisam se ugojio od boravka na Kostariki, jer mnogo treniram. Iako jedem jaku hranu, koja je moje gorivo, ne gojim se jer vežbam. Posetili smo tamošnju diskoteku „Vanila“ i sjajno smo se proveli.
Njegovom kolegi Milanu Vasiću ovo je bio prvi boravak u Nemačkoj. Put u Frankfurt organizovan je dva dana pošto je dobio nagradu za najboljeg glumca na "Danima komedije" u Bijeljini, zaulogu u predstavi „Cimeri“, koja se daje u "Pozorištu na Slaviji".
- Ovo mi je bila prva poseta Frankfurtu i Nemačkoj uopšte, pa sam bio ispunjen zbog toga, kao i zbog činjenice da smo ovu hit-predstavu igrali prvi put posle pet meseci pauze. Gledaoci su bili ushićeni, a to je ono što me najviše ispunjava i što me je ovog puta dirnulo. Sve je vrvelo od emocija i aplauza posle predstave, a otvorila su nam se vrata da nastupamo u još nekim nemačkim gradovima. Srećan sam što opet igramo „Pevaj, brate“ u „Domu sindikata“, 16. maja, jer nam je najlepše kada je izvodimo baš tamo - završava šarmantni Vasić.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još