Nova televizijska serija: "Žene sa Dedinja"

Nova televizijska serija: "Žene sa Dedinja"

Autor: | 27/11/2011

0

Dugo najavljivana serija „Žene s Dedinja“, u produkciji „Emotiona“, uskoro će početi da se prikazuje na „Prvoj srpskoj televiziji“. Reč je o priči koja prati život četiri žene koje žive u luksuznom delu Beograda, ali se susreću sa problemima uobičajenim za sve dame. Glavne uloge tumače: Maja Noveljić, Lena Bogdanović, Anđelka Stević, Irena Mičijević i Dragan Mićanović. Scenario je napisala Biljana Maksić, dok je za režiju bio zadužen Dušan Lazarević koji već dvadeset godina živi i radi u Londonu.
- Ono što me je privuklo u scenariju i zbog čega sam odlučio da prihvatim ovaj posao je činjenica da su u središtu radnje četiri žene koje u svakoj prilici ispoljavaju svoju volju, a takvih priča nema mnogo kod nas. Osim toga, producenti su mi objasnili da žele seriju sličnu američkim „Očajnim domaćicama“ i „Seksu i gradu“, što me je dodatno motivisalo - počinje priču reditelj.
- Pre početka snimanja, Biljana Maksić i ja smo zajednički promenili scenario i napravili verziju koja je meni bila privlačnija. Predano smo radili  nekoliko meseci, a u ekipi su bili i mnogi neiskusni glumci koji su se posvetili poslu sa mnogo entuzijazma. Meni je drago što je glumica Anđelka Stević dobila jednu od glavnih uloga mada je na kastingu izabrana za manju rolu. Pošto su kasnije izvršene neke promene, lično sam se založio da ona dobije ulogu Čarne i ispostavilo se da nisam pogrešio jer je veoma talentovana, veliki je profesionalac iako nema mnogo iskustva -kaže Dušan.
Mlada glumica Anđelka Stević otkriva da je pored velike podrške reditelja, imala pomoć i od produkcije i ostalih iskusnijih kolega.
- Mnogo mi je značila podrška reditelja i kolega, a naročito Dragana Mićanovića, koji mi je u seriji muž. I produkcija nam je obezbedila sjajne uslove za rad tako da smo mogli da se posvetimo svom poslu. Na snimanju smo se svi sprijateljili i sada se gotovo svakodnevno čujemo - kaže lepa umetnica.
- Lik koji igram u seriji zove Čarna i ona je supruga popularnog pop pevača. Veoma je živahna i temperamentna osoba, i pored toga što živi na Dedinju susreće se sa istim problemima kao i svaka druga žena, tako da verujem da će ova serija svima biti interesantna - kaže Anđelka. Njena koleginica Maja Noveljić Romčević se nadovezuje na njenu izjavu:
- Svaki početak emitovanja serije koju sam radila nosio je posebno uzbuđenje. Ono što izdvaja "Žene sa Dedinja" je i to što se put do publike odužio i dugo je najavljivana.
Maja priznaje da joj je lik Valerije koju tumači bio veoma interesantan.
- To je složen lik, naizgled pun protivrečnosti. Ona je u isti mah i zbunjena i odlučna, i zavodnica i gubitnica. Nalazi se u prelomnim godinama, u kojima se često “podvlači crta” i, kao i mnoge žene, potpuno je zbunjena. Način na koji ona doživljava sebe, briga o svima do kojih joj je stalo, ponekad skoro dečija naivnost dovode je u različite situacije, često komične, a češće tragikomične i to je ono zbog čega sam Valeriju odmah zavolela i bez razmišljanja prihvatila da je igram. Toliko se razlikuje od mojih dosadašnjih likova, sušta je suprotnost svemu što sam do sada radila - zaključuje poznata glumica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti