Ovako "Žene sa Dedinja" slave Božić

Ovako "Žene sa Dedinja" slave Božić

06/01/2012

0

Popularne glumice iz serije “Žene sa Dedinja”, Anđelka Prpić, Maja Noveljić Romčević i Lena Bogdanović, otkrile su kako slave najradosniji hrišćanski praznik ali i prokomentarisale koliko sličnosti imaju sa likovima koje tumače u popularnoj seriji.
- Još nisam stigla da napravim sopstveni Božićni ritual kao domaćica, ali ono što me vezuje za Božić jesu odlasci na selo kod strica kada sam bila mala. Svi smo sedeli na slami, na kojoj se sve služilo. Jedino me je nerviralo to što mama namešta novčić u česnici. Ona je htela da se deca raduju, a ja sam bila srećna kada ga pronađu ona ili tata, jer kada oni imaju para, i ja sam spokojna. Volela bih da te stare običaje prenesem i na svoju novu porodicu - rekla je Anđelka Prpić i dodala:
- Bilo bi prerano da se ponašam kao Čarna i da proveravam muža. Moj Dario nije Martin. Imam beskrajno mnogo poverenja u njega.
Njena koleginica Lena Bogdanović pobrala je brojne simpatije zbog Alise koju tumači u Ženama sa Dedinja:
- Alisa je predstavnica modernih žena, kakvih privatno mnogo poznajem. One nemaju stalnog partnera i radije bi da budu same, da imaju avanture i pokušavaju da se ostvare sa nekim muškarcima. Verujem da niko ne može da živi dugo tako i da sve te žene, koje glume velike zavodnice i govore da im ne treba muškarac, zapravo vape za ljubavlju.
Lena je otkrila i svoje “Božićne rituale”:
- To je porodični praznik, koji se proslavlja kod kuće, i taj lep običaj da se okupimo poštujem odmalena. Ranije smo išli kod bake i dede, pravila se česnica, a pošto sam bila jedino unuče u familiji, uvek sam ‘slučajno’ baš ja nalazila dukat. Ove godine ću praviti šarana, pomoći ću mami, koja je majstor, i biću ‘mala od kužine’. Pošto sam odrastala u Novom Sadu, gde ima mnogo katolika među mojim prijateljima i širom familijom, slavila sam i Božić po gregorijanskom kalendaru.
Maja Noveljić Romčević
 otkrila je kako je dobra domaćica kao i Valerija ali da ne kuva često. Ipak, što je recept po kojem sprema komplikovaniji, jelo ispadne bolje.
- Božiću se najviše raduju deca, pa je tako i u mojoj porodici. Otkad je moj sin Nikola malo porastao i može aktivno da učestvuje u tome, moj muž i ja se više brinemo o detaljima. Na Badnje veče uvek pričamo o tome zbog čega je taj dan važan, to nam je ritual svake godine. Ja pravim česnicu, iako inače retko kuvam, ali kada se porodica okupi za praznik, volim to da radim - rekla je Maja.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti