Severininom i Milanovom sinu uručen orden

Severininom i Milanovom sinu uručen orden

Autor: | 01/03/2013

0


Predsednik Fonda B92 Veran Matić uručio je orden Aleksandru, sinu Milana Popovića i Severine Vučković, bebi heroju i inspiraciji za učešće u akciji "Bitka za bebe". Orden je uručen Aleksandru povodom prvog rođendana koji je nedavno proslavio. Aleksandar je beba-heroj i inspiracija Milanu Popoviću za učešće u akciji “Bitka za bebe” i “Bitka za porodilišta” i to sa rekordnim donacijama kojima je kupovana oprema za porodilišta i to još dok je Aleksadar bio u maminom stomaku, kao i posle rođenja.

Kako se širila akcija, učešće Milana Popovića je bilo sve intenzivnije i do danas je donirao više o 1,2 miliona evra Bici za bebe. Opremom koja je tim novcem nabavljena u potpunosti su pokrivene potrebe porodilišta u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu kao i Dečje bolnice u Novom Sadu, a inkubatori i druga oprema su poslati i u još desetak gradova Srbije kao i u bolnicu u Banjaluci.
Milan Popović najveći je donator akcija Fonda B92 i samo za prva dva meseca ove godine je donirao gotovo istu sumu novca koju je tokom cele prošle 2012. godine donirao kroz akcije "Bitka za bebe" i "Bitka za porodilišta".
On je nedavno, 19. februara 2013. godine donirao opremu vrednu 500.000 evra za dve klinike u Vojvodini, a ta vest izazvala je brojne pozitivne komentare i reakcije koje se mogu videti i na sajtu b92.net.

U januaru je Milan Popović donirao ukupno 110.000 evra od kojih je Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije nabavio najmoderniji operacioni mikroskop vrednosti 82.000 evra, a Institutu za majku i dete dva topla kreveta (babytherm) ukupne vrednosti od skoro 30.000 evra.
Podsetimo da je tokom 2012. godine Milan Popović za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana izdvojio oko 600.000 evra od kojih je omogućio: kupovinu 23 inkubatora za Srbiju i 2 za Republiku Srpsku, potpuno opremanje porodilišta u Vršcu, kompletno opremanje porodilišta u Pančevu , kupovinu 2 bejbiterm aparata Institutu za majku i dete u Beogradu, kupovinu operacionog mikroskopa za Institut za neurohirurgiju i sterilizatora za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Šta se dešavalo posle dodele ordena, imaćete priliku da pročitate u novom broju Scandala, koji će od ponedeljka biti na svim kioscima.

Izvor i foto: B92

Foto: Ivan Vučićević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti