Milan Popović: Velika donacija za bebe na prvi rođendan svog sina

Milan Popović: Velika donacija za bebe na prvi rođendan svog sina

Autor: | 19/02/2013

0


U utorak 19. februara uručena je oprema u vrednosti od 500.000 evra Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (Betanija) i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine (Dečja klinika), koju je donirao Milan Popović.
Ovom velikom donacijom potpuno su rešene potrebe za opremom u ove dve klinike, tako da je istovremeno proglašena pobeda u njima u okviru akcije “Bitka za porodilišta”.
Milan Popović i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić obišli su prvo Betaniju, gde ih je dočekao upravnik klinike, prof. dr Dragan Stajić, a potom i Dečju kliniku, gde ih je dočekao direktor Instituta, prof. dr Slobodan Grebeldinger.
Prilikom posete Dečjoj klinici, gostima se pridružio i predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, koji je u ime Vlade zahvalio gospodinu Popoviću za sve što je učinio za vojvođanska porodilišta u okviru akcija “Bitka za bebe” i “Bitka za porodilišta”.
Tom prilikom uručio mu je zahvalnicu za sve što je uradio za vojvođanske zdravstvene ustanove u ovoj akciji u kojoj je za godinu i po dana kompletno opremio tri porodilišta, dečju bolnicu i donirao opremu u vrednosti od ukupno 840.000,00 evra za region, a ukupno, za celu Srbiju, u vrednosti od milion i dvesta hiljada.
Milan Popović je, postavljajući donatorske pločice na nabavljene aparate, istakao da je današnji datum izabran namerno, jer je u pitanju prvi rođendan njegovog sina Aleksandra, te da se nada, iako deca često ne prate savete svojih roditelja, da će njegov sin nastaviti ovim putem u humanitarnom angažmanu svog tate kada mu za to dođe vreme.
Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda, pozvao je donatore da se pridruže onima koji kao Milan Popović doniraju za budućnost Srbije, za bolje uslove za rađanje beba, veću sigurnost za roditeljstvo i bolje uslove za zdravstvene radnike. Od dobročinstva u Srbiji danas mnogo toga zavisi jer se siromaštvo širi velikom brzinom. Dobročinstvom pomažemo ne samo nama i našim savremenicima, već i našim potomcima.
Veran Matić je čestitao prvi rođendan Aleksandru, sinu Milana Popovića, dodeljujući mu minijaturni orden za Bebu heroja “Bitke za bebe”, za inspiraciju koju je pružio roditeljima za učešće u akciji Bitka za bebe i porodilišta.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin