Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Godina savršenog braka

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Godina savršenog braka

29/04/2012

0

Prva godina braka vojvode i vojvotkinje od Kembridža protekla je u savršenom redu, bez ijedne greške, jednoglasna je ocena komentatora kraljevske porodice, dok Velika Britanija željno iščekuje rođenje naslednika.
- Venčanje, 29. aprila 2011, princa Vilijama, drugog u nizu nasleđivanja britanske krune, i Kejt Midlton "spasilo je ugled monarhije u očima naroda - kazao je za AFP Robert Džobson koji prati dešavanja u Bakingemskoj palati.


Portparol kraljevske palate je izjavio da će "vojvoda i vojvotkinja od Kembridža svoju prvu godišnjicu braka proslaviti intimno", ali će svi pogledi biti uprti u njih tokom svečanosti proslave dijamantskog jubileja kojima će u junu biti obeležena 60-godišnjica vladavine kraljice Elizabete II.
Biograf Endru Morton je pre godinu dana napomenuo da "će Kejt, ukoliko ne zatrudni za devet meseci, prekršiti kraljevsku tradiciju dugu 200 godina". Vilijam je, međutim, odmah odgovorio da će on i Kejt u svemu "slediti sopstveni ritam".

- Ketrin ima 30 godina i svakako želi da osnuje porodicu što je pre moguće - ističe Džobson, dodajući da su ona i Vilijam već osam godina zajedno.

Mladi kraljevski par je tokom protekle godine obavio trijumfalnu turneju u Kanadi i SAD gde se sreo sa američkim predsednikom Barakom Obamom i njegovom suprugom.
Njihova pojavljivanja u javnosti, uvek nasmejani i ljubazni, privlačile su mase i punile stranice štampe tokom cele protekle godine, što je pravi podvig, komentariše Džobson.

Kejt je čak uspela da se sa sestrom Pipom nađe na listi 100 najuticajnijih ličnosti na svetu u izboru uglednog američkog nedeljnika "Tajm". Njen klasični stil odevanja, koji se savršeno uklapa sa imidžom britanske kraljevske porodice, možda je ne čini ikonom mode, ali svaka njena nova haljina izaziva stampedo u prodavnici u kojoj je kupljena. Kraljevska porodica, koja je očigledno izvukla pouku iz Dajanine tragedije, veoma drži do toga da u svakoj prilici pokaže naklonost prema mladoj vojvotkinji.

Vojvotkinja je u dva navrata prisustvovala zvaničnim dešavanjima u društvu kraljice koja je oba puta bila veoma susretljiva. Njena svekrva, Kamila, ju je nekoliko puta pozvala u goste tokom šestonedeljnog Vilijamovog boravka na Malvinima u okviru misije pilota helikoptera za nadzor i spasavanje.
Kao i njegova majka, Vilijam podržava mnoge humanitarne akcije, a Ketrin je vrlo brzo krenula njegovim stopama.

Mladi par, trenutno zaštićen od očiju javnosti u kući u Velsu, nedaleko od vojne baze u kojoj je Vilijam stacioniran, trebalo bi da se 2013. preseli u veliki stan u palati Kensington u Londonu gde će biti daleko više na udatu medija.
Retki kritičari ih opisuju kao "dosadne", kao suštu suprotnost Hariju, Vilijamovom mlađem bratu koji je svojim šalama i entuzijazmom šarmirao novinare tokom nedavne turneje na Karibima.
- Ne žele da prave greške, zato su veoma obazrivi, možda i previše - priznaje Džobson, dodajući da "su svesni da monarhija počiva na njihovim ramenima".

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti