Čitava Britanija s nestrpljenjem očekuje porođaj vojvotkinje od Kembridža

Čitava Britanija s nestrpljenjem očekuje porođaj vojvotkinje od Kembridža

Autor: | 09/07/2013

0


Bolnica u kojoj bi u subotu trebalo da se porodi Ketrin Midlton već sada je okupirana. Mediji i znatiželjnici zauzimaju mesto ispred bolnice, kako bi među prvima videli kraljevskog naslednika.
Poslednje nedelje pažnja celog sveta je fokusirana na uglačana ulazna vrata odeljenja „Lindo“ pri bolnici „Sent Meri“ u Padingtonu. Upravo će na tim stepenicama, kako se očekuje, vojvotkinja od Kembridža pokazati budućeg naslednika, kao što je to učinila princeza Dajana sa sinovima Vilijamom i Henrijem pre 31, odnosno 28 godina.
Već danima je privatni helikopter parkiran ispred seoske kuće Vilijama i Ketrin u Velsu. On je na čekanju i u roku od dva sata može da odvede vojvodu od Kembridža - koji i dalje radi kao pilot Kraljevske vojske u Anglsiju - do supruge.
Vojvotkinja će se porađati na trećem spratu bolnice. Kada se beba rodi, princ Vilijam će prvo pozvati kraljicu preko zaštićenog broja, a Louder-Pinkerton premijera Kamerona i nekolicinu visokih zvačinika, među njima i nadbiskupa Kenterberija.
U roku od nekoliko minuta, u Hajd parku će uslediti počasna paljba iz 41 topa. Osim Bakingemske palate, koja nudi zvaničnu kolekciju stvari i poklona za bebe, brojne kompanije su pripremile specijalne proizvode u čast rođenja naslednika.
Očekuje se da će Britanci potrošiti 243 miliona funti na šampanjac, hranu i suvenire za tu priliku.
Na ime deteta javnost će morati da sačeka nekoliko dana. Britanci su sedam dana čekali ime za Vilijama, a čak mesec za Čarlsa. Zna se, međutim, da će dete nositi titulu princeze ili princa od Kembridža i odazivati se na "kraljevsko visočanstvo".
Biće kršteno u anglikanskoj crkvi kojoj će jednog dana biti vrhovni poglavar, a biće obučeno u repliku odelca od čipke i satena kakvu je 1841. nosila mlađa kćerka kraljice Viktorije.
Kraljevska deca obično imaju pet ili šest kumova, a prvi kandidati su Hari, Vilijamov brat, Pipa i Džejms, Kejtini sestra i brat.

Autor: Life Content
Izvor: RTCG
Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti