Princ Vilijam proslavio 30. rođendan (Foto)

Princ Vilijam proslavio 30. rođendan (Foto)

Autor: | 21/06/2012

0

Princ Vilijam danas puni 30 godina, a rođendan će proslaviti u krugu porodice i prijatelja. Zvaničnici iz palate su saopštili da će princ proslaviti rođendan u privatnosti sa svojom suprugom vojvotkinjom od Kembridža Ketrin i možda sa nekoliko prijatelja. 

Kako prenosi AFP, Princ Vilijam od danas može da preuzme nasledstvo od oko 10 miliona funti (15,7 miliona dolara), koje mu je ostavila majka Dajana. Princeza Dajana, koja je 1997. poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, kada su Vilijam i Hari imali 15 i 12 godina, većinu svoje imovine ostavila je sinovima, ali je određeno da nasledstvo ne mogu preuzeti pre 30. rođendana.

Dajana je ostavila imovinu vrednu više od 12 miliona funti (20,4 miliona dolara), iznos koji se danas procenjuje na oko 20 miliona funti. Prinčevi Vilijam i Hari će podeliti taj iznos. Vilijam i njegova supruga su se u proteklih nekoliko nedelja dosta pojavljivali u javnosti, često kao predstavnici njegove bake, kraljice Elizabete II na događajima u čast njenog dijamantskog jubileja. Vilijam je drugi u redu za presto, iza svog oca princa Čarlsa.

Budući kralj Velike Britanije rođen je 21. juna 1982. godine u Londonu, kao Vilijam Artur Filip Luis, stariji sin princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane.

Pogledajte neke od značajnijih fotografija koje prate odrastanje sadašnjeg vojvode od Kembridža. Svakako, najsimpatičniji je Vilijam kao beba u naručju svoje majke, potom kako kao dečačić u društvu mlađeg brata Harija odlazi u vrtić.

Najteži dan u životu mladih prinčeva bila je pogibija njihove majke Dajane 1997. godine. Vilijam je potom krenuo u srednju školu gde se istakao kao vrsni sportista, a najvažniji momenat je upoznavanje buduće supruge Kejt Midlton tokom studiranja na prestižnom Sent Endrjuz univerzitetu u Škotskoj.

Vilijam je po ugledu na svoju tragično preminulu majku počeo da se bavi humanitarnim radom, a završio je Kraljevsku vojnu akademiju Sandharst 2005, kao i vazduhoplovnu školu Kronvel 2010. godine. Pretposlednjeg dana aprila 2011. godine Vilijam i Kejt su brakom krunisali deset godina dugu vezu.


Izvor: Tanjug, Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još