Princ Vilijam uputio poslednje zbogom svojoj voljenoj dadilji Olgi

Princ Vilijam uputio poslednje zbogom svojoj voljenoj dadilji Olgi

Autor: | 12/10/2012

0

Sreda je bila tužan dan za princa Vilijama, koji se oprostio od svoje voljene dadilje Olge Pauel, koja je njega i njegovog brata pazila kao sopstvenu unučad.
Budući kralj Velike Britanije je zvanične dužnosti na severoistoku Engleske prepustio supruzi, dok je on u pratnji lejdi Sare MekKorkodejl, sestre pokojne princeze Dajane, i baronice Džejn Felouz prisustvovao Olginoj sahrani na privatnom imanju u Eseksu.

Princ Vilijam je preneo i saučešće svoga brata, princa Harija, koji trenutno služi u Avganistanu kao mitraljezac na Apač helikopterima.
Pre samo mesec dana Olga je pisala Hariju i poželela mu sreću u Avganistanu. Tom prilikom ona mu je priznala i da je veoma zabrinuta za njegovu bezbednost. Ubrzo nakon što je u septembru poslala pismo, udovica Olga je u 82. godini života umrla od srčanog udara. Za 15 godina u Kensington palati Olga je mladim kraljevićima bezuslovno pružala ljubav, pažnju, sigurnost, ali ponekad i čvrste reči prekora.
Najvrednija nagrada za njen trud je činjenica da su je dečaci posmatrali kao deo familije i to što je bila među svečanim gostima na Vilijamovom kraljevskom venčanju prošle godine.

U intervjuu koji je dala neposredno pre venčanja, rekla je:

- Sa njima dvojicom imam vrlo normalan i zdrav odnos - misleći na vojvodu i njegovog mlađeg brata.
- Njihovo odrastanje bilo je vrlo uobičajeno i njihovi roditelji su insistirali na tome da im detinjstvo bude što je moguće normalnije.
- Ako bi njih dvojica ugledali blatnjavu baru naravno da su želeli da uskoče u nju, a ako bi videli nešto na čega mogu da se popnu momentalno je počinjalo pentranje.
Olga je imala 52 godine kada je izgubila supruga i kada je počela da radi za princezu Dajanu i princa Čarlsa. U to vreme, Vilijam je imao samo šest meseci.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti