Princeza Dajana ostavila sinovima 13 miliona funti

Princeza Dajana ostavila sinovima 13 miliona funti

Autor: | 22/06/2012

0

Princ Vilijam, drugi u nizu za britansku krunu, napunio je juče 30 godina i time stekao pravo nasleđivanja dela novca od nasledstva svoje pokojne majke, princeze Dajane.
Lejdi Di preminula je nakon saobraćajne nesreće 1997. godine, a u testamentu je svojim sinovima, Vilijamu i Hariju ostavila 13 milijuna funti. Svaki princ ima pravo na polovinu iznosa, a princeza Dajana je kao uslov nasleđivanja novca odredila njihov 30. rođendan.
Dajanina zaostavština sastoji se od deonica, nakita i novca koji je dobila razvodom od princa Čarlsa, ali i haljina i drugih ličnih predmeta koji se nalaze u njenom nekadašnjem domu u Kensington palati.
Kako pišu britanski mediji, Dajana je sinovima ostavila 13 miliona funti, ali je zahvaljujući dobrim ulaganjem ta suma narasla je na 20 miliona. Prema pisanju britanskih medija, Villijam i njegova supruga nasleđenim novcem navodno planiraju da kupe kuću. Inače, umesto velikog rođendanskog slavlja za obeležavanje ulaska u četvrtu deceniju, Villijamova supruga navodno je isplanirala intimnu večeru s prinčevim prijateljima.
Bakingemska palata odbila je da pruži pojedinosti o Villijamovoj proslavi rekavši da će vojvoda od Kembridža obležiti svoj 30. rođendan bez medijske pompe. Izvori navode da se na mirnoj večeri izvan Londona susreo s nekoliko najbližih prijatelja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti