Novak Đoković: Sjajan je osećaj učestvovati na Olimpijskim igrama

Novak Đoković: Sjajan je osećaj učestvovati na Olimpijskim igrama

Autor: | 01/08/2012

0

Posle teške pobede nad Lejtonom Hjuitom, srpski teniser Novak Đoković bio je raspoložen, ali i sasvim iskren kada je priznao da je Australijanac bio bolji na početku meča.
- U prvom delu meča Hjuit je bio bolji i koštalo me je puno dok nisam našao adekvatnu taktiku kojom sam promenio tok duela. Rekao bih da je on odigrao najbolji meč poslednjih godina. On ima mnogo više kvaliteta nego što pokazuje njegov trenutni plasman na ATP listi, svakako je igrač za prvih 20, pod uslovom da je zdrav što poslednjih godina nije bio slučaj - rekao je Novak.
Na pitanje da li razmišlja o finalu, energično je rekao:
- Ne, uvek je najvažniji prvi naredni protivnik. Ako bih mislio o finalu to bi mi poremetilo koncentraciju za naredni dvoboj. Ja sam u prethodna dva kola eliminisao dva bivša broja jedan a sada me čeka Conga koji se na travi odlično snalazi. Moram da mislim samo na taj duel -
dodao je Novak.
Potom je želeo da zahvali našim sportistima koji dolaze da ga bodre.
- Veoma sam im zahvalan što dolaze na moje mečeve ali mi je istovremeno žao što ja nisam u prilici da idem na njihova takmičenja. Biti na OI je sjajan osećaj, ali mi je žao što zbog problema sa transportom nismo u olimpijskom selu i što ne živimo tu atmosferu - istakao je Novak.
On je rekao da sve što može prati na TV, nada se još nekoj medalji, a na pitanje šta očekuje od meča Crvena Zvezda - Omonija spremno je rekao:
- Kad je Zvezda u pitanju uvek očekujem pobedu.
Strane novinare je interesovalo kako uspeva da se vadi iz "nemogućih" situacija, da spašava meč-lopte i vraća posle izgubljenih prvih setova.
- Sve je pitanje koncentracije, poverenja u sebe. Kad protivnik ima meč-loptu nikada ne mislim da gubim ako izgubim taj poen, uvek se koncentrišem da osvojim poen kao i svaki drugi. U tim trenucima svi igrači su nervozni a uspevaju da se izvade oni koji su dobro koncentrisani - otkrio je Đoković.
Potom je ponovio da je ponosan na svoju bronzanu medalju iz Pekinga uz napomenu da je to bio jedan od najlepših trenutaka u karijeri.
- Nadam se da ću ovde osvojiti još jednu. Sjajajn je osećaj boriti se za svoju zemlju na OI. Osećaj je 'pomalo čudan' jer u Vimbldonu, po prvi put, ne igram 'za Vimbldon' ali olimpijska medalja je dovoljna kompenzacija i motivacija - dodao je Nole.
Pitali su ga i o Majklu Felpsu:
- Neverovatno je da neko ima 19 olimpijskih medalja, on je definitivno najuspešniji olimpijac u istoriji. On je primer za sve sportiste.
Na pitanje da li će biti slavlja u Beogradu i koji su mu naredni planovi, oprezno je odgovorio:
- O slavlju još ne razmišljam, valja prvo osvojiti neku medalju. Što se planova tiče, već mislim na Toronto gde branim titulu -
priznao je Novak.

Izvor: Blic

Foto: www.teniskisavez.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin