Novak Đoković: Spreman sam za finale

Novak Đoković: Spreman sam za finale

Autor: | 12/11/2012

0

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Argentinac Huan Martin del Potro bio bolji u prvom setu, ali da je on u nastavku uspeo da poboljša igru i napravi preokret u prvom polufinalnom meču završnog turnira sezone.
Đoković se plasirao u finale savladavši Del Potra sa 4:6, 6:3, 6:2 i u borbi za titulu igraće protiv Rodžera Federera koji je sa 7:6, 6:2 pobedio Endija Mareja.
- On je bio bolji u prvom setu, ali uspeo sam da napravim preokret. Verovao sam u to, smogao sam snage i veoma sam srećan zbog ovog uspeha. Napravio sam korak napred pošto je ovo moje prvo finale završnog mastersa u Londonu - izjavio je Đoković, dodajući da ne želi da se zadovolji postignutim.
- Daću sve od sebe u finalu. Imam dovoljno vremena da se maksimalno pripremim i sa optimizmom čekam borbu za trofej, bez obzira ko će da bude moj protivnik - poručio je Đoković, koji ima priliku da drugi put trijumfuje na završnom mastersu nakon što mu je to pošlo za rukom 2008. godine.
Finalni meč u londonskoj "O2 Areni" između Đokovića i Rodžera Federera na programu je u ponedeljak od 21 sat.
Nakon pobede nad Huanom Martinom Del Potrom u polufinalu turnira u Londonu, Novak Đoković odlučio je da svim novinarima na pres konferenciju podeli čokoladice kao zahvalnicu zbog dobre saradnje. Iako je kasnio oko sat vremena sa izlaskom pred predstavnike “sedme sile” Novak je na sebi svojstven nači uspeo da se “opravda”. Naime, srpski teniser je izvadio nekoliko kutija punih čokoladica koje je zatim podelio pripadnicima medija. Na zbunjenim licima novinara ubrzo su zasjali osmesi kada je Novak rekao da ih časti zbog lepe saradnje tokom čitave godine.
- Imam čokoladicu za svakog od vas. Ako biste bili ljubazni da prihvatite poklon od mene - rekao je Novak i podelio novinarima čokoladice.
Novakov potez oduševio je i njegovog velikog rivala s kojim će ukrstiti rekete večeras od 21 sat u finalu turnira, Rodžera Federera.
 - Ovo je veoma lepo i pažljivo od Novaka. Moram da priznam da sam impresioniran - iskreno je poručio Rodžer.



Izvor: Tanjug, Vestionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti