Novak Đoković doživeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri

Novak Đoković doživeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri

Autor: | 05/08/2012

0

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković rekao je posle poraza (5:7, 4:6) od Argentinca Huana Martina Del Potra u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, da je razočaran, ali da je protivnik igrao sjajno.
- Ne znam da li ja nisam imao sreće ili je on bio bolji. Čestitam mu, zaista je igrao sjajno. Da je moglo da se okrene i ode na moju stranu - moglo je. Razočaran sam - rekao je Đoković posle poraza sa 5:7, 4:6 i dodao da je ovaj meč bio repriza onog sa Marejem od pre dva dana, kada je propustio mnogo prilika za brejk.
- Sve je bilo slično, pokušavao sam u tim trenucima da izađem na volej, budem agresivan, da ne čekam njegovu grešku, pa onda onaj pasing šot kači dva centimetra liniju. Šta da se radi, to je sport, idemo dalje - istakao je Novak.
Najbolji sprski teniser je naglasio da bez obzira na to što ove godine nije ispunio plan, i dalje veruje u sebe.
- Prošle godine sam igrao fenomenalno, izgubio jedan meč za šest meseci, ove godine sam opet igrao dosta dobro, ali su i očekivanja bila veća. Bože moj, sport je čudo, nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta ustaneš. Iskreno se nadam da ću izvući pouku, da ći biti jači, verujem u sebe da mogu dugo da trajem i igram na ovom nivou - poručio je Nole i istakao da oseća veliki žal što nije uspeo Srbiji da podari olimpijsku medalju.
- Svakako da je ovo jedan od najbolnijih poraza u mojoj karijeri. Olimpijske igre su specifično i retko takmčenje, svake četiri godine, propustio sam jedinstvenu priliku da posle Pekinga osvojim još jednu medalju za Srbiju. Nisam uspeo, ali idemo dalje, čekaću Rio - zaključio je Đoković, koji i dalje planira da učestvuje na turniru u Torontu.

Izvor: Beta / Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin