Novak Đoković: U Londonu želim zlatnu medalju

Novak Đoković: U Londonu želim zlatnu medalju

Autor: | 31/07/2012

0

Srpski teniser Novak Đoković danas je u Londonu pobedio Amerikanca Endija Rodika za 54 minuta i postavio domaći zadatak Federeru da, ako može, učini isto na Olimpijskim igrama. U drugom kolu naš teniser je lakše nego što su mnogi pretpostavljali došao do ubedljive pobede 6:2, 6:1, i "pretekao" Švajcarca po brzini trijumfa na mečevima u Londonu - Rodžer je prethodno dobio Francuza Benetoa za 58 minuta.
Nole i Federer su ovim pokazali da su sa pravom glavni favoriti za zlato, uz Endija Mareja koji je takođe blistao, protiv Jarka Nieminena.
- Zlato bi mi mnogo značilo, jer ovde igram za svoju državu. Svi smo ponosni što nosimo ime Srbije na majicama i trenerkama i trudimo se da to i opravdamo što boljim rezultatima. Borićemo se da donesemo uspehe naciji i da obradujemo navijače - rekao je Novak posle pobede na Centralnom terenu.
Čak 14 asova ispalio je Đoković na Rodikovu stranu, pogodio 34 vinera i izgubio samo 14 poena tokom servis gemova.
- Bio je ovo savršen meč u svakom smislu. Servirao sam dosta asova i imao mnogo lakih poena posle prve serve. Vraćao sam dosta lopti u teren i terao ga da igra. To je bila taktika koju sam želeo da primenim i uspeo sam u tome. Nisam očekivao da ću da pogodim baš toliko asova, ali to me ohrabruje pred naredni izazov.
Od srede kreće ritam mečeva svakog dana, bez pauze, a rival u borbi za četvrtfinale biće Lejton Hjuit, koji je pobedio Marina Čilića sa 2:0.
- Svi vrlo dobro znamo kakvu je Hjuit karijeru imao i nipošto ga ne treba otpisivati.
Polako, ali sigurno, Novak se navikava na klizavu travu.
- Tereni su drugačiji nego obično, ali čestitam Vimbldonu što je uspeo da ih pripremi za Igre. Malo su klizaviji i lopta odskače niže, međutim, svima je isto. Važno je ostati što oštriji od starta, jer se sve brzo završava. Ako izgubite koncentraciju, možete lako da izgubite i meč.
Više Đoković neće imati vremena da ode do sela i druži se sa sportistima, kao na startu Igara. Sad je sav fokus na mečevima.
- Nažalost, tako je. Ipak, imao sam priliku da se sretnem sa mnogima i pitam ih za fotku. Jedan od njih je i sjajni Rus Ovečkin, čuveni hokejaš koji je došao u posetu Londonu. Dogovorili smo se da mu dam reket, a on meni svoj štap, ako napravim uspeh. Ali, Bolta još nema. Svi ga čekamo - smeje se naš teniser koga su iz lože posmatrali devojka Jelena, selektor Obradović, zatim Viktor Troicki, fizioterapeut Miljan Amanović, lekar Zdeslav Milinković, i sparing partner u reprezentaciji Ivan Đurđević.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin