Marina Rajević Savić: “Anđeli“ za unuka Andreja

Marina Rajević Savić: “Anđeli“ za unuka Andreja

Autor: | 22/10/2012

0

Voditeljka i autorka emisije „Dok anđeli spavaju“ Marina Rajević Savić, koja je reči brojnih sagovornika iz ovog televizijskog serijala pretočila u istoimenu knjigu u tri dela, uskoro će objaviti i četvrti tom. U najnovijem delu naći će se razgovori sa 15 istaknutih ličnosti među kojima su Dragan Babić, Olja Bećković, Milan Gutović, Dušan Prelević, Ljubiša Ristić, Slobodan Turlakov i drugi gosti koji su prošli kroz njenu emisiju.
Autorka kaže da je četvrti deo knjige posvećen njenom unuku Andreju, kome će 28. oktobra proslaviti prvi rođendan. Istog dana bi trebalo da se u prodaji pojavi i njena knjiga, u izdanju „Službenog glasnika“.
- U mom televizijskom opusu uradila sam oko 200 intervjua i želja mi je bila da ih trajno zabeležim - kaže za Marina Rajević Savić.
- U svakom tomu je po 15 intervjua iz različitih perioda emisije „Dok anđeli spavaju“. Nastojala sam da budu zastupljene ličnosti iz različitih perioda i sa različitim životnim pričama. Ovo je jedini način da ono što je bilo urađeno na televiziji, i što je otišlo u etar, ostane zabeleženo kao trajno svedočanstvo o jednom vremenu i ljudima.
Autorka knjige ističe da je ovaj serijal nastao na ideji da se akcenat stavi na vaspitanje dece, ali se vremenom pretvorio u univerzalnu priču o životnim radostima i nedaćama.
- Poruka je da je život čudo i da se dešavaju krajnje neobične stvari dok anđeli spavaju. Kada sam 1992. godine počela da radim ovaj serijal, nisam ni sanjala da će jednoga dana moj unuk sve to moći da pročita. Dok sam razmišljala o tome kako da nazovem emisiju, zatvorila sam vrata sobe, gledajući svoju decu kako spavaju, tako mi je u jednom trenutku pala na pamet ideja da se zove „Dok anđeli spavaju“. Sada, kad čitam sve ono što je izgovoreno u tim emisijama, vidim koliko se iza tih reči krije poruka i da čovek može mnogo da nauči na primerima ovakvih ljudi.
Posebno sam se obradovala kada mi je sin Vujadin nedavno iz Nemačke poslao poruku u kojoj je napisao: 'Mama, tek danas, dok Mirka i ja uspavljujemo Andreja, shvatam zašto si izabrala baš ovaj naziv za svoj TV serijal'. To i ja sada shvatam.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin