Marina Savić: Stvorili smo sinove dobre i odgovorne, ljude pune ljubavi za svoje supruge i decu

Marina Savić: Stvorili smo sinove dobre i odgovorne, ljude pune ljubavi za svoje supruge i decu

Autor: | 03/06/2018

0

Supruga legende fudbala Duleta Savića i majka prvotimca Crvene Zvezde Vujadina, u emotivnom intervjuu priča o ljubavi koju gaje u porodici, snajkama i unučićima koji im pričinjavaju najveću radost.

- Naša ljubav traje veoma dugo, od 1979. godine smo u vezi, a u braku smo od 1982. Brak podrazumeva izazov, a nekada napor i žrtvu, ali proizvod ljubavi je iznad svega, a to je naša porodica, zdrava i velika. Stvorili smo sinove dobre i odgovorne, ljude pune ljubavi za svoje supruge i decu, pre svega - ispričala je za Blic autorka i voditeljka nekada kultne emisije „Dok anđeli spavaju”.

Marina smatra da zna u čemu je tajna i ključ najvećih ljubavi.

- Zajedničko zrenje i stasavanje proizvode veliku ljubav kao krunu. Kad se mladi sretnete to je prednost, mislim, velika. U ljubavi su evidentno uspešniji brakovi koji su sklopljeni u ranoj mladosti supružnika. Ako ne izmamite osmeh tom čoveku pored vas, to nije ljubav, tu nema dileme. Osmeh je znak, i po njemu se poznaje da li volite - kaže supruga jednog od najvećih srpskih fudbalera svih vremena.

Marinin mlađi sin Vujadin, prvotimac Crvene zvezde, koji je veoma vezan za nju, već sedam godina živi sa svojom ljubavlju iz školske klupe, glumicom Mirkom Vasiljević i imaju dva sina i ćerku. Marina i Dule tu vezu podržavaju od starta, a veruju da su joj i oni doprineli na najlepši način.

- Odnos prema ljubavi generacije u porodici prenose sa jednih na druge. I u mojoj i u Dušanovoj porodici se baš volelo i verujem da smo to preneli i na decu našu, budući da su se Vujadin i Mirka vrlo mladi zavoleli, a i Uroš i Tijana. Nesvesno smo slali poruke i prepoznajemo kod naših sinova da su ih usvojili, jer je Vujadin imao samo 21 godinu kada je dobio dete, a sada on i Mirka imaju po 27, a već imaju troje dece. Uroš je u 24. godini dobio ćerku - rekla je Marina.

Uz napomenu da deci ne nameću svoju volju i ne sugerišu šta da rade, ona kaže da sinovi i snaje znaju da imaju njihovu punu podršku. Što više dece u porodici - njihova je želja.

- Dule i ja ne volimo da delimo savete, ali oni znaju da imaju našu podršku i da volimo velike porodice. Bilo bi lepo da Lena dobije brata ili sestru, ali i mnogo voli Mirkinu i Vujadinovu decu. Samo priča o njima i jedva čeka da ih vidi - kroz osmeh priča majka i supruga proslavljenih fudbalera.

Za unuke Marina i Dule kažu da su njihova najveća sreća i da su presrećni što vide da su njihovi sinovi Vujadin i Dušan, ali i snajke Mirka i Tijana posvećeni roditelji.

- Ja sam imala mnogo vremena za svoju decu i nisam od one većine koja je imala striktno radno vreme dok im se decom drugi bavio. Dule i ja smo ih gajili i vaspitavali. I naši sinovi i snaje su vrlo angažovani u odgajanju dece i njihovom vaspitanju.

Mirkine i Vujadinove sinove Andreja i Mihajla i ćerku Adrijanu baka i deka ne čuvaju svaki dan, ali trude se da ih viđaju što češće:

- Unuke ne čuvamo svaki dan jer o njima najviše brinu roditelji, što je i najbolje, a mi se trudimo da ono vreme koje sa njima provedemo iskoristimo maksimalno. Neka je to, na primer, dva sata, ali da ih provedemo kvalitetno da im stvaramo uspomene. Kad budu porasli malo, vodićemo ih na putovanja, a dok su mali baka i deka im priređuju neke druge nesvakidašnje stvari kojih će se, nadam se, sećati - iskrena je Marina.

Za svoje naslednike, ali i za sve one koji žele da proslave srebrnu, pa i zlatnu svadbu, novinarka ima savet:

- Kad smo mladi često mnogo više uzimamo u ljubavi nego što dajemo, dok sazrevanjem dolazi do toga da davanjem mnogo više činimo za sebe i za svoju ljubav - kaže Marina na kraju.

hellomagazin.rs Hello/Arhiva/ATAImages

Slične Vesti