Novak Đoković: Tomba me naučio da pobeđujem

Novak Đoković: Tomba me naučio da pobeđujem

Autor: | 21/05/2012

0

Novak Đoković je imao neočekivanu posetu posle pobede nad Rodžerom Federerom u polufinalu turnira u Rimu.  Alberto Tomba, slavni italijanski skijaš, apsolutni vladar na snegu svih vremena, posetio je Noleta u teniskom kompleksu „Foro Italiko“ i uz stisak ruke i zagrljaj poželeo mu sreću protiv Rafaela Nadala u finalu, koje sticajem okolnosti zbog nevremena nije odigrano sinoć.
- Tomba je bio moj idol kada sam bio klinac. Ma, zbog njega sam ustajao u četiri ujutro kako bih ga gledao kako vozi, baš kao što moji navijači to danas rade zbog mene. Mislim da je na zajedničkoj slici vidljivo koliko sam uzbuđen što ga ponovo vidim - napisao je Novak na Tviteru i Fejsbuku, a njegovo oduševljenje što je ćaskao sa idolom iz klinačkih dana preneli su gotovo svi svetski mediji.
I ranije je bilo poznato da je Novak čak zavoleo skijanje i često ga „upražnjava“ u zimskom periodu samo zahvaljujući Tombi.
- Novak je poseban, ne zato što me ceni, već zato što me zaista podseća na mene dok sam bio na vrhuncu slave. On je pravi profesionalac, rešen da se odrekne svih poslastica koje život nosi zarad uspeha u sportu. Nije slučajno najbolji u tenisu i verujem da će na prvom mestu ostati još dugo - nedavno je izjavio Tomba, uz dato obećanje da će posetiti Kopaonik naredne zime.
Zanimljivo, jaku posetu uoči neodigranog finala imao je i Rafael Nadal. Njega je u „Foro Italiko“ takođe posetio Italijan - Del Pjero. Slavni fudbaler Juventusa slikao se sa španskim teniserom, ali je ostalo nejasno da li je time dao do znanja da će navijati za njega u finalu. U krajnjem slučaju, nije ni bitno.
Đokovića je, inače, u fantastičnom kompleksu svih ovih dana, koliko je trajao prestižni turnir, moralo da prati veliko obezbeđenje, jer kada god bi se našao van stadiona, Nole prosto nije mogao da se odbrani od obožavatelja koji su hteli autogram ili zajedničku sliku. Veliku popularnost prate i velike ambicije, a za Đokovića su to ove godine Rolan Garos i Olimpijske igre u Londonu.
- Svi znaju da mi je jedan od prioriteta ove godine Rolan Garos. Zadovoljan sam kako igram na šljaci, polako dižem formu pred put u Pariz - rekao je Novak.

Izvor: Alo!

Foto: Novak Đoković / Tviter

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti