Princ Vilijam najpopularniji član kraljevske porodice

Princ Vilijam najpopularniji član kraljevske porodice

Autor: | 21/11/2012

0

Britanski princ Vilijam proglašen je za najpopularnijeg člana kraljevske porodice nakon što je osvojio 62 odsto glasova, dok je njegova baka kraljica Elizabeta druga osvojila 48 odsto glasova u anketi koju je sproveo londonski Kraljevski koledž.
Vilijam je, koji je drugi u redu za presto, ''pobedio'' pored kraljice i svoju suprugu vojvotkinju od Kembridža i brata, princa Harija.
Na drugom mestu nalazi se kraljica Elizabeta druga, dok se princ Hari nalazi na trećem mestu sa 36 procenata glasova.
Vojvotkinja od Kembridža Ketrin ima 23 procenata glasova, njen tast princ Čarls 21 procenat, dok se njegova sestra princeza Ana nalazi na šestom, a njegov otac princ Filip na sedmom mestu.
Na poslednjim mestima nalaze se princ Endru i supruga princa Čarlsa, Kamila sa po dva procenta, a sa jednim procentom glasova i na poslednjem mestu našao se princ Edvard.
Profesor sa Kraljevskog koledža i politički analitičar Rodžer Mortimor veruje da bi ovo glasanje moglo da ukaže na želju javnosti da princ Vilijam dođe na presto umesto njegovog oca zato što ''dobro izgleda i popularan je''.
- Mnogim ljudima bi se dopala ideja da vide Vilijama na tronu jer je mlad, dobro izgleda i popularan je - rekao je Mortimor za list ''London ivning standard''.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti