Otkazan nastup Ane Nikolić u Dubrovniku

Otkazan nastup Ane Nikolić u Dubrovniku

Autor: | 02/08/2011

0

Iako je trebalo da sutra uveče nastupi u Dubrovniku na prestižnoj plaži Kopakabana, koncert Ane Nikolić je otkazan do daljnjeg. Državni organi su procenili da je koncert Ane Nikolić visokorizičan, pa su od organizatora zahtevali da unajme jako obezbeđenje. Do toga je došlo nakon pojavljivanja mnogobrojnih grupa na Fejsbuku koje se zalažu za bojkot koncerta koji se odigrava na godišnjicu početka "Oluje". Takođe, mnogima je smetalo što Nikolićeva nastupa dva dana pre proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti, piše "Jutarnji list".
Da bi se koncert legalno održao, vlasti su zahtevale da bar dva helikoptera nadleću objekat, da stotinak specijalaca obezbeđuje prostor i da policijske flote sa mora čuvaju i taj deo, s obzirom na to da je diskoteka na plaži. Kako se ovo gazdi disoteke nikako ne bi isplatilo (procenjuje se da bi obezbeđenje koštalo i nekoliko desetina hiljada evra) nastup je otkazan.
Ana Nikolić je razočarana i volela bi da pevači iz Srbije koji nastupaju u Hrvatskoj budu prihvaćeni velikodušno kao što su pevači iz Hrvatske prihvaćeni u Srbiji.
- Nadam se da će uskoro doći do kompromisa između dve estrade i da će naši izvođači nesmetano nastupati širom Hrvatske - rekla je Ana Nikolić za "Blic".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin