Kemal Monteno: Granice mi ništa ne znače

Kemal Monteno: Granice mi ništa ne znače

Autor: | 27/08/2011

0

Sarajevski kantautor Kemal Monteno, koji je u četvrtak održao koncert na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju, rekao je da je svaki grad bivše Jugoslavije njegov grad, jer su tamo njegovi prijatelji i publika.
- Karijeru sam gradio u Jugoslaviji, u kojoj sada postoje neke granice. One su za mene formalnost, ništa mi ne znače, jer su svuda u gradovima bivše SFRJ moji prijatelji i moja publika - rekao je Kemal Monteno novinarima, istakavši da istim žarom peva u Beogradu, njegovom Sarajevu, Vranju ili bilo kom drugom gradu.
Svoj fenomen na estradi Monteno je objasnio spletom srećnih okolnosti, a najpre činjenicama da je iz mešovitog braka i da je rođen i odrastao u Sarajevu.
- Reči moje pesme "Doli Bel" najbolje odslikavaju moje odrastanje u Sarajevu. U njoj se kaže da "nismo imali ništa, al smo imali sve", a sada imamo sve, ali nemamo ništa - rekao je kantautor.
U ćaskanju sa novinarima dotakao se i pesme „Jedne noći u decembru“, koja je njegov zaštitni znak.
- Ta pesma ima posebno mesto u mom životu. Napisao sam je 1969. godine, kada sam bio u vojsci, a Branka iz te pesme je moja supruga - kazao je slavni pevač.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin