Jovana Balašević u predstavi "Parastos u belom"

Jovana Balašević u predstavi "Parastos u belom"

Autor: | 13/12/2011

0

Posle porodičnog filma „Kao rani mraz“, toplo primljenog na čitavom prostoru bivše Jugoslavije, porodica Balašević u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem pripremila je predstavu „Parastos u belom“, u režiji Petra Jovanovića, po istoimenoj drami pesnika Miroslava Antića. Premijera je predviđena za sredu uveče u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
„Parastos“, delo koje je velikog maga pisane reči Miku Antića potvrdilo i kao dramskog pisca izuzetnog je senzibiliteta. Posle pola veka ponovo je postavljeno na scenu na inicijativu glumice Mire Banjac, a povodom dve i po decenije od Antićeve smrti.
Predstava, rađena u koprodukciji SNP-a i produkcijske kuće „Vrbak“ izvedena je u okviru pratećeg programa ovogodišnjeg „Sterijinog pozorja“ na jednom od salaša u okolini Novog Sada, a od sutra će biti na redovnim repertoaru Drame SNP-a. Zatim će gostovati u Beogradu i drugim mestima, koja neguju uspomenu na Antića.
Muziku za predstavu komponovao je kantautor Đorđe Balašević a značajan doprinos u ostvarenju „Parastosa u belom“, dale su i njegove kćerke Jelena - Beba Balašević, mlada rediteljka koja je sa Mirom Banjac sarađivala na adaptaciji teksta i glumica Jovana Balašević, koja igra Višnju Volak, jedan od dva glavna ženska lika.
Posle uloge u spektaklu Vide Ognjenović „Seobe“, starija Đoletova i Oliverina kći Jovana, sve je prisutnija na pozorišnoj sceni.
- U „Parastosu“ igram lik Višnje Volak, četrdesetogodišnjakinje, koja je deceniju starija od mene, ali je vrlo upečatljiv lik - kaže za Jovana Balašević.
Mlada glumica ističe da joj je zadovoljstvo što u „Parastosu“ igra uz velike glumce Gordanu Đurđević Dimić i Radoja Čupića, kao i uz mladog kolegu Marka Markovića iz somborskog Narodnog pozorišta.

Izvor: Novosti.rs

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin