Spektakl za finale Prvog glasa Srbije

Spektakl za finale Prvog glasa Srbije

Autor: | 25/12/2011

0

Domaći proizvod, originalni format - „Prvi glas Srbije“ pružio je gledaocima kvalitetan muzički TV program. Od jula pratimo ovo takmičenje, a u nedelju veče od 21.00 na Prvoj ćemo videti da li će Nevena Đorđević, Igor Terzija ili Davor Jovanović poneti titulu „Prvi glas Srbije“ i, naravno, neku nagradu. Čime će ih to „ovenčati“ nismo saznali, jer nam ni reditelj programa, Peđa Marković, nije otkrio. Razgovor smo započeli konstatacijom da je, kada su finalisti ušli u zajedničku kuću, pretilo da se šou pretvori u rijaliti, međutim:
- Verovatno je javnost očekivala još jedan predosadan rijaliti šou pod maskom pevačkog takmičenja. Međutim, produkcija je uložila mnogo napora da pronađe dobre pevače kako bi ovo takmičenje imalo pun kredibilitet. Iako se u Srbiji prave programi sličnog karaktera, ali niskih estetskih vrednosti, odlučili smo da sva sredstva usmerimo na kvalitet sadržaja. Sada sa zadovoljstvom čitamo rejtinge gde ubedljivo vodimo.
Na pitanje novoinara da je izbegao senzacionalizam - kandidat koji ne ide dalje, propada u rupu i - kraj, reditelj kaže:
- Na samom početku je bilo sumnji oko rupe. Sad se nasmejem kad pomislim na to, jer se ta ideja pokazala odličnom. Pre svega, naglašavamo pozitivne vrednosti, radost i sreću zbog pobede. Ne trudimo se da naplatimo tuđe suze i tugu.
Na konstantaciju da su uprkos rivalitetu kandidata, oni prikazani kao bliski prijatelji, Mirković kaže:
- Oni jesu dobri prijatelji. Dirljivo je videti kako na probama, dok vežbaju, pomažu jedno drugom. To su divni ljudi, vaspitani i radni. Znam da zvuči kao fraza, ali, i tu se vidi koliko je rada produkcije uloženo u pripremu programa.
U nedelju uveče, u finalu gledaoce očekuje nešto posebno.
- Trudićemo se da, kao i do sada, pružimo nezaboravan vizuelni spektakl potpomognut plesačicama studija „Fluid“ i pirotehnikom. Dramaturški gledano, mislim da će mnogi gledaoci nakon emisije imati izgrickane nokte. Dakle, očekujte bogat zabavni program koji će pružiti vožnju, ako ne života, onda bar godine!

Izvor: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti