Sastojci:
5 dl mleka
5 kašika griza
70 g putera
2 žumanceta
2 kašike parmezana
brašno po potrebi
2 jajeta
prezli po potrebi
3 dl ulja
2 dl tartar sosa
so
Priprema:
1. U šerpu sipati mleko, dodati soli po ukusu i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati 50 g putera, parmezan, žumanca i dobro izmešati.
4. Odgovarajuću tacnu premazati ostatkom putera, presuti skuvani griz, poravnati i ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen griz iseći na pravougaonike, a potom ručno oblikovati u valjke.
6. Pripremljene krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Ohlađene krokete preliti tartar sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)