Sastojci:
5 dl mleka
5 kašika griza
70 g putera
2 žumanceta
2 kašike parmezana
brašno po potrebi
2 jajeta
prezli po potrebi
3 dl ulja
2 dl tartar sosa
so
Priprema:
1. U šerpu sipati mleko, dodati soli po ukusu i kuvati dok ne proključa.
2. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skloniti sa ringle, dodati 50 g putera, parmezan, žumanca i dobro izmešati.
4. Odgovarajuću tacnu premazati ostatkom putera, presuti skuvani griz, poravnati i ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen griz iseći na pravougaonike, a potom ručno oblikovati u valjke.
6. Pripremljene krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Ohlađene krokete preliti tartar sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)