Sastojci:
1 kg mekog brašna tipa 400
3 jajeta + 1 jaje za premazivanje
5 dl mleka
1 svež kvasac
250 g margarina
500 g mladog sira
1 kašičica šećera, kim, so
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, žumanca, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Na kraju u testo dodati sneg od belanaca i polako premesiti (po potrebi dodati malo brašna ). Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom i po njemu narendati margarin. Zatim ga urolovati i ostaviti 15 min. da miruje.
5. Testo podeliti na manje jufke. Jufke istanjiti oklagijom i podeliti na trouglove.
6. Na svaki trougao staviti malo izmrvljenog mladog sira i oblikovati kuflice.
7. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati kiflice, premazati ih umućenim jajetom i posuti kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
SAVET PLUS:
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)