Sastojci:
550 g brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 dl mleka
3 veće glavice crvenog luka
250 g mesnate slanine
4 jajeta
2 dl pavlake
2 dl mleka
200 g kačkavalja
so
Priprema:
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, mesnatu slaninu na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crveni luk te i njega kratko propržiti da omekša.
5. Podmazati pleh od rerne i u njega nauljenim rukama rasporediti nadošlo testo. Preko testa naneti fil od slanine i luka.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku pa preliti preko fila. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Upoznajte Friža, maskotu Olimpijskih igara u Parizu, evo šta on predstavlja
Maskota Olimpijskih igara u Parizu
26/07/2024
Saznajte višeIstražite svet portretne fotografije zasnovane na veštačkoj inteligenciji uz HONOR 200 Pro
HONOR 200 Pro, ne samo da ispunjava, već i prevazilazi ova očekivanja
25/07/2024
Saznajte višeAndrija Milošević za godinu dana izgubio 20 kilograma: Redovno vozi bicikl, a evo šta jede
Dijeta Andrije Miloševića skida kilograme i čuva zdravlje
25/07/2024
Saznajte višeVredi probati: Zdrav domaći sok po receptu Slavice Rokvić, idealan za vrele letnje dane
Slavica Rokvić podelila recept za sok od hajdučke trave
24/07/2024
Saznajte višeNišta slađe od mamine kuhinje: Ivana Mihić ne može da odoli Verinom kolaču sa jabukama i nektarinama
Recept Ivane Mihić za kolač sa jabukama
21/07/2024
Saznajte više
Komentari (0)