Sastojci:
550 g brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 dl mleka
3 veće glavice crvenog luka
250 g mesnate slanine
4 jajeta
2 dl pavlake
2 dl mleka
200 g kačkavalja
so
Priprema:
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, mesnatu slaninu na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crveni luk te i njega kratko propržiti da omekša.
5. Podmazati pleh od rerne i u njega nauljenim rukama rasporediti nadošlo testo. Preko testa naneti fil od slanine i luka.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku pa preliti preko fila. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)