Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
100 g neutralne pavlake
50 g griza
3,5 dl mleka
0,5 dl mineralne vode
brašno po potrebi
prstohvat soli
0,5 dl ulja
Za fil:
200 g ajvara
2 šargarepe
1 paprika
150 g kačkavalja
300 g piletine
3 kašike ulja
so
Priprema:
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, neutralnu pavlaku, mleko i mineralnu vodu. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati.
2. Zatim dodati griz, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Od pripremljene smese na ugrejanom ulju ispeći palačinke.
Fil:
1. Šargarepu i papriku iseći na tanke štapiće.
2. Piletinu takođe iseći na štapiće i začiniti po ukusu, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti piletinu, dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti.
Finalni postupak:
1. Palačinke premazati ajvarom te na svaku staviti malo fila od povrća i mesa, i urolovati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)