Sastojci:
250 g junetine od buta
250 g piletine
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 paštrnak
2 kašike senfa
250 g šampinjona
2 dl soka od paradajza
200 g sitne testenine u obliku
školjkica
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i paštrnak očistiti i iseći na kockice, šampinjone takođe. Junetinu i piletinu očistiti od žilica i iseći na sitnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, zatim dodati paštrnak i šargarepu, pa i njih kratko propržiti.
3. Dodati junetinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode. Kada je junetina napola gotova, dodati piletinu i nastaviti sa dinstanjem.
4. Kada meso omekša, dodati senf, šampinjone, sok od paradajza, testeninu i začine po ukusu. Naliti vodom i nastaviti sa kuvanjem dok testenina ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)