Sastojci:
500 g mladog krompira
200 g mesnate slanine
200 g kiselih krastavaca
5 obarenih jaja
ulje
mešavina začina
Za preliv:
1 kašika senfa
200 g majoneza
2 dl pavlake
3 kašike soka od limuna
2kašike seckanog peršuna
Priprema:
1. Mlade krompire oguliti i iseći na kockice, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
2. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, te i nju propržiti na vrelom ulju. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće, a obarena jaja izrendati na krupno rende.
3. U dubljoj posudi sjediniti prženi krompir, mesnatu slaninu, kisele krastavce i rendana jaja, a zatim polako promešati.
4. Posebno pripremiti preliv. Umutiti senf, majonez i pavlaku, dodati sok od limuna i prešun, te promešati.
5. Pre služenja preliv bogato naneti na salatu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)