Sastojci:
300 g dimljene ćuretine
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 krompir
100 g sočiva
1 kašika mlevene paprike
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
2 kašike seckanog peršuna
2 dl soka od paradajza
2 šargarepe
1 koren peršuna
Priprema:
1. Crni luk, papriku, šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštiti i iseći na kockice.
Ćuretinu takođe iseći na kockice. 2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati šargarepu i koren peršuna, te i njih kratko propržiti.
3. Dodati papriku, sočivo, dimljenu ćuretinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada su povrće i meso napola dinstani, dodati krompir, mlevenu papriku, sok od paradajza, seckani peršun i začine po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)