Sastojci:
500 g krompira
150 g celera
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1,2 l supe od povrća
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
20 g parmezana
3 kašike ulja
100 g šunke
mešavina začina,
biber
Priprema:
1. Krompir, celer, šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na kocke.
2. U većoj šerpi otopiti puter, dodati pripremljeno povrće i kratko propržiti. Sipati supu, poklopiti šerpu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće procediti i izmiksati (dodati malo supe po potrebi), zatim vratiti u ostatak supe, dodati neutralnu pavlaku, parmezan i polako promešati kako bi se dobila kremasta masa.
5. Šunku iseći na trake, propržiti na malo ulja i dodati u čorbu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)