Sastojci:
500 g krompira
150 g celera
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1,2 l supe od povrća
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
20 g parmezana
3 kašike ulja
100 g šunke
mešavina začina,
biber
Priprema:
1. Krompir, celer, šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na kocke.
2. U većoj šerpi otopiti puter, dodati pripremljeno povrće i kratko propržiti. Sipati supu, poklopiti šerpu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
3. Omekšalo povrće procediti i izmiksati (dodati malo supe po potrebi), zatim vratiti u ostatak supe, dodati neutralnu pavlaku, parmezan i polako promešati kako bi se dobila kremasta masa.
5. Šunku iseći na trake, propržiti na malo ulja i dodati u čorbu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)