Sastojci:
6 parčadi tost hleba
4 jajeta
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika parmezana
120 g praške šunke
1/2 crvene paprike
6 šeri paradajza
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Parčadima tost hleba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena, te je iseći na kockice. Prašku šunku takođe iseći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. Parčad tost hleba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani deo okrene nadole i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji deo fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)