Punjene korpice

Punjene korpice

Autor: | 31/01/2015

0

Sastojci:

6 parčadi tost hleba
4 jajeta
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika parmezana
120 g praške šunke
1/2 crvene paprike
6 šeri paradajza
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Parčadima tost hleba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena, te je iseći na kockice. Prašku šunku takođe iseći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. Parčad tost hleba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani deo okrene nadole i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji deo fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin