Sastojci:
6 parčadi tost hleba
4 jajeta
80 g putera
1 dl neutralne pavlake
1 kašika seckanog peršuna
1 kašika parmezana
120 g praške šunke
1/2 crvene paprike
6 šeri paradajza
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Parčadima tost hleba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena, te je iseći na kockice. Prašku šunku takođe iseći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. Parčad tost hleba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani deo okrene nadole i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji deo fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)