Sastojci:
1 kg mladog krompira
5 dl mleka
3 dl pavlake za kuvanje
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
250 g kačkavalja
50 g putera
mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove debljine 1-1,5 mm (kao za čips).
2. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje, jaja, mleko, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati polovinom putera, a zatim poslagati u nju red kolutova krompira i preliti sa malo smese od mleka. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Završiti sa prelivom, pa preko njega poslagati listove putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)