Sastojci:
1 kg mladog krompira
5 dl mleka
3 dl pavlake za kuvanje
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
250 g kačkavalja
50 g putera
mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove debljine 1-1,5 mm (kao za čips).
2. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje, jaja, mleko, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati polovinom putera, a zatim poslagati u nju red kolutova krompira i preliti sa malo smese od mleka. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Završiti sa prelivom, pa preko njega poslagati listove putera. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)