Sastojci:
300 g tankih kora za pitu
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
200 g kačkavalja
1 kašika mlevene paprike
3 jajeta
1 dl pavlake
3 dl mleka
1/2 praška za pecivo
0,5 dl ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Glavicu crnog luka očistiti i sitno iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Dve tanke kore za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Posuti filom od mesa i kačkavaljem, te urolovati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolata.
5. Pripremljene rolat e iseći na parčad širine 5 cm.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju poslagati pripremljenu parčad rolata.
7. Posebno umutiti jaja, mleko, prašak za pecivo i pavlaku pa preliti preko pite. Pitu staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)