Sastojci:
300 g tankih kora za pitu
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
200 g kačkavalja
1 kašika mlevene paprike
3 jajeta
1 dl pavlake
3 dl mleka
1/2 praška za pecivo
0,5 dl ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Glavicu crnog luka očistiti i sitno iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Dve tanke kore za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Posuti filom od mesa i kačkavaljem, te urolovati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolata.
5. Pripremljene rolat e iseći na parčad širine 5 cm.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i u nju poslagati pripremljenu parčad rolata.
7. Posebno umutiti jaja, mleko, prašak za pecivo i pavlaku pa preliti preko pite. Pitu staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)