Sastojci:
Za kore:
60 g putera
60 g brašna
2,5 dl mleka
4 jajeta
100 g kačkavalja
so
Za fil:
4 dl pavlake
300 g dimljene pečenice
1 kašika senfa
1 kašika seckanog peršuna
200 g kačkavalja
Priprema:
Kore:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko i mešati sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu.
3. U ohlađen sos dodati žumanca i kačkavalj i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
4. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju jednu trećinu pripremljene smese i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Dimljenu pečenicu sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i senf te jednu trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
3. U ostatak smese dodati peršun i pečenicu, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prve dve kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Preklopiti trećom korom i premazati preostalom smesom od pavlake.
2. Tortu posuti rendanim kačkavaljem.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)