Sastojci:
Za kore:
60 g putera
60 g brašna
2,5 dl mleka
4 jajeta
100 g kačkavalja
so
Za fil:
4 dl pavlake
300 g dimljene pečenice
1 kašika senfa
1 kašika seckanog peršuna
200 g kačkavalja
Priprema:
Kore:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko i mešati sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu.
3. U ohlađen sos dodati žumanca i kačkavalj i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
4. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju jednu trećinu pripremljene smese i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Dimljenu pečenicu sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i senf te jednu trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
3. U ostatak smese dodati peršun i pečenicu, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prve dve kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Preklopiti trećom korom i premazati preostalom smesom od pavlake.
2. Tortu posuti rendanim kačkavaljem.
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)