Za testo:
- 400 g mekog brašna
- 100 g kukuruznog griza
- 1,5 prašak za pecivo
- 3 jajeta
- 10 kašika ulja
- 8 kašika mleka
- 300 g švapskog sira
- so
Fil:
- 300 g kačkavlja
- 200 g kulena
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 2 jajeta, ulje, mleko i švapski sir te dobro umutiti.
2. Posebno sjediniti prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno, dodati malo soli po ukusu i polako promešati. Pripremljenu mešavinu postepeno dodavati u smesu od jaja i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da odmori 15 min. Zatim ga istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 0,5 cm i iseći na kvadrate 10x10 cm.
4. Na svaki kvadrat staviti dva koluta kulena i malo rendanog kačkavalja pa urolovati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega punjene rolnice i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)