Sastojci:
- 5 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 4 parčeta hleba
- 3 dl mleka
- 100 g suvog vrata
- prezli po potrebi
- 3 dl ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g majoneza
- mešavina začina
Priprema:
1. Hleb preliti mlekom pa kada se natopi ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu sjediniti sa izmrvljenim hlebom, dodati preostalo jaje, peršun, mleka i sitno seckani suvi vrat. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u prezle, a potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)