Sastojci:
- 4 srednja plava patlidžana
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 paradajz
- 80 g mariniranih šampinjona
- 100 g kečapa
- 40 g sušenog paradajza
- 4 dl soka od paradajza
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Nožem za guljenje uzdužno skinuti koru sa plavog patlidžana na nekoliko mesta (prema uputstvu sa slike).
3. Izvaditi ih iz rerne, zaseći po sredini i izvaditi meso. Izvađeno meso sitno iseckati.
4. Crni luk, sušeni paradajz i crvenu papriku iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk ispasirati.
5. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone, meso patlidžana, sušeni paradaz, kečap i začine po ukusu. Pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
7. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost patlidžana, a preko poslagati kolutove paradajza.
8. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, ulje i malo vode pa sipati u vatrostalnu činiju. Poslagati u nju punjeni patlidžan i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)