Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 4 pileće viršle
- 100 g kukuruza šećerca
- 100 g šargarepe
- 100 g mladog graška
- 200 g feta sira
- 4 jajeta
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl pavlake
- 3 dl mleka
- 4 kašike ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće viršle obariti i iseći na kolutove.
3. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko, prašak za pecivo i začine po ukusu. Dodati rendani feta sir i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm, a potom okruglim zupčastim nožem oblikovati pravougaonik veličine tepsije.
5. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovano lisnato testo.
6. Preko testa rasporediti kolutove viršli i obareno povrće te sve preliti pripremljenom smesom od sira. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)