Sastojci:
- 6 većih paradajza
- 150 g ljuspica soje
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 150 g šampinjona
- 80 g kečapa
- 5 dl soka od paradajza
- supe od povrća po potrebi
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Paradajz zaseći pri vrhu a poklopce sačuvati. Zatim pažljivo kašičicom izdubiti unutrašnjost.
3. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti na nabubre. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk i šargarepu pa dodati šampinjone i ljuspice soje te dinstati uz poveremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dinstanja dodati kečap, začiniti i promešati.
6. Pripremljenim filom napuniti paradajz i preklopiti poklopcima.
7. Posebno sjediniti sok od paradajza sa malo supe od povrća i preručiti u vatrostalnu činiju. U nju poslagati punjeni paradajz. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok paradajz ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)