Saveti za lep odmor

Saveti za lep odmor

Autor: | 20/05/2014

0

Verojatno ste čuli kako se feng shui koristi pri uređenju stanova ili prostorija, ali jeste li znali da se njegovi principi mogu iskoristiti za privlačenje pozitivne energije tokom odmora?  Navešćemo vam neke feng shui  smernice koje će vam pomoći «otvoriti vrata» pozitivnostima, kako biste dugo očekivani odmor iskoristili najbolje što možete.

FENG SHUI SAVETI – Pre putovanja
Ostavite li dom u neredu, privući ćete negativnu energiju za vreme putovanja. Ona se može manifestovati  u obliku problema s hotelskim sobama, problema s avionskim vezama i sl.

Kako biste osigurali ugodan odmor unapred pripremite svoj dom za povratak.  Posebnu pažnju obratite na kuhinju. Bacite sve ostatke hrane i obavezno iznesite smeće.  Smeće bilo koje vrste umanjuje i usporava protok energije.

Ako ćete biti odsutni više od nedelju dana zamolite nekog da se brine o vašim biljkama i redovno provetrava prostorije.

FENG SHUI SAVETI – Na putu
Jedino ostavite li sve obveze kod kuće putovanje može biti promena koju trebate.  Većini nas, promena na neki način puni baterije. Ali takođe, svaka promena zahteva usvajanje novih navika, što zna ponekad biti stresno. Sledeći feng shui saveti trebali bi pomoći minimalizirati stres i kreirati unutaršnji mir.

Sa sobom obavezno nosite sliku svog doma i obitelji. To će vam pomoći zadržati energetsku vezu s domom i onima koje volite.

Ponesite sa sobom neki predmet iz stana. To može biti omiljena mirisna sveća i sl.  Čim stignete na odredište, u sobi otvorite širom prozore, kako biste očistili vazduh, zatim postavite na vidljivo mesto predmet koji ste poneli sa sobom.

Telefon i budilnik spustite na pod. Nemojte ih ostaviti na ormariću jer su na taj način tik do vašeg uha. Naglo, ružno buđenje može prouzrokovati lošu volju na celom odmoru.

FENG SHUI SAVETI – Nakon povratka kući

Nakon povratka s putovanja, kako biste izbegli pomešane osećaje i neugodnost trebali biste napraviti nekoliko sledećih stvari.

Istog trena otvorite prozore. Pustite ugodnu muziku i što više se krećite po stanu. Proverite biljke i eventualne kućne ljubimce u svakoj prostoriji.  Smešite se i pokušajte zadržati pozitivan osećaj s putovanja, ne razmišljajući o obvezama koje vas očekuju.

Raspakirajte prtljagu. To će vam dati svež početak i novu energiju.

Istuširajte se. Koristite kupku ili gel za tuširanje od lavande. To će pomoći da oterate putni stres.

Napravite kafu i s užitkom je popijte zavaljeni u omiljenu fotelju.

Nakon što se malo odmorite, uzmite papir i olovku te razmislite o povratku kući kao novom početku. Koji su vaši ciljevi? Planovi? Šta želite od života?

Izvor: covermagazin.com

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još