Za testo:
- 700 g mekog brašna
- 250 g sitnog sira
- 1 dl pavlake
- 150 g margarina
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 dl mleka
- 200 g kačkavalja
- 0,5 dl maslinovog
- ulja
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, premazati ga maslinovim uljem, posuti rendanim kačkavaljem i urolovati. Rolat ostaviti da miruje 20 min.
4. Zatim rolat istanjiti oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa okruglom modlom izvaditi pogačice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pogačice te ih premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)