Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 150 g praške šunke
- 200 g mladih tikvica
- 200 g šargarepe
- 100 g švapskog sira
- 250 g pšeničnog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g kečapa
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Šargarepe očistiti i izrendati na krupno rende. Tikvice zajedno sa korom takođe izrendati na krupno rende.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, švapski sir, mešavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smesu dodati šargarepu, tikvice, prašku šunku i začine po ukusu pa polako promešati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)