Za testo:
- 850 g mekog brašna (tipa 400)
- 2 dl milerama
- 2,5 dl mleka
- 1 kocka svežeg kvasca
- 250 g putera
- 3 jajeta
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- susam
Za fil:
- 350 g mladog sira
- 200 g praške šunke
- 100 g kačkavalja
Testo:
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, mileram, 2 jajeta i so pa promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki. Svaku jufku istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm.
5. Istanjene jufke premazati omekšalim puterom i naslagati ih jednu na drugu. Naslagane jufke istanjiti oklagijom da se dobije jedna okrugla celina od testa debljine 5 mm, koju potom treba iseći na 16 trouglova.
6. Posebno sjediniti izrendani kačkavalj, izmrvljeni mladi sir i sitno seckanu šunku.
7. Na svaki trougao testa staviti kašiku pripremljenog fila i uviti u kiflu.
8. Pripremljene kroasane poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom te peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)