Sastojci:
450 g brašna
2 dl mleka
1 dl ulja
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
100 g putera
150 g trapista
150 g mariniranih šampinjona
150 g kečapa
200 g praške šunke
Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende, a marinirane šampinjone iseći na listove.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, prašku šunku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na osam jufki te svaku istanjiti pomoću oklagije na debljinu od tri milimetra.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i dno prekriti jednom korom. Premazati sa malo kečapa, posuti trapistom, mariniranim šampinjonima i poprskati otopljenim puterom. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Poslednju koru samo poprskati otopljenim puterom. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)