Sastojci:
450 g brašna
2 dl mleka
1 dl ulja
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
100 g putera
150 g trapista
150 g mariniranih šampinjona
150 g kečapa
200 g praške šunke
Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, trapist izrendati na krupno rende, a marinirane šampinjone iseći na listove.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, prašku šunku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo testo podeliti na osam jufki te svaku istanjiti pomoću oklagije na debljinu od tri milimetra.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i dno prekriti jednom korom. Premazati sa malo kečapa, posuti trapistom, mariniranim šampinjonima i poprskati otopljenim puterom. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Poslednju koru samo poprskati otopljenim puterom. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)