Sastojci:
1 list oblande
300 g švapskog sira
2 kašike pavlake
3 fileta pečene paprike
1/2 kašičice tucane ljute paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
50 g zelenih maslina bez koštica
mešavina začina
Priprema:
1. Dobro oceđene filete pečene paprike iseći na kockice, a masline na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, tucanu ljutu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Dodati pečenu papriku i zelene masline, pa promešati varjačom.
4. Čistu kuhinjsku krpu natopiti vodom, a potom je dobro ocediti i raširiti na radnu površinu. Preko nje staviti list oblande i premazati ga pripremljenim filom.
5. Pomoću kuhinjske krpe oblandu čvrsto urolovati i zajedno sa krpom staviti u frižider.
6. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.
Recept Biljane Milošević iz Kruševca
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)