Sastojci:
1 list oblande
300 g švapskog sira
2 kašike pavlake
3 fileta pečene paprike
1/2 kašičice tucane ljute paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
50 g zelenih maslina bez koštica
mešavina začina
Priprema:
1. Dobro oceđene filete pečene paprike iseći na kockice, a masline na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, tucanu ljutu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Dodati pečenu papriku i zelene masline, pa promešati varjačom.
4. Čistu kuhinjsku krpu natopiti vodom, a potom je dobro ocediti i raširiti na radnu površinu. Preko nje staviti list oblande i premazati ga pripremljenim filom.
5. Pomoću kuhinjske krpe oblandu čvrsto urolovati i zajedno sa krpom staviti u frižider.
6. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.
Recept Biljane Milošević iz Kruševca
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)