Sastojci:
8 parčadi bajatog hleba
3 jajeta, ulje
3,5 dl jogurta
1 veći praziluk
150 g suvog vrata
1 crvena paprika roga
200 g kačkavalja
mešavina začina
Priprema:
1. Jaja umutiti sa jogurtom i začiniti po ukusu.
2. Praziluk i suvi vrat iseći na kockice, a crvenu papriku na štapiće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk da omekša, a potom dodati suvi vrat i promešati.
4. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje. Parčadi hleba umakati u smesu od jaja i jogurta i slagati jedno do drugog u tepsiju. Preko natopljenog hleba rasporediti mešavinu praziluka i suvog vrata. Odgore posuti crvenom paprikom i kačkavaljem, pa preliti preostalom smesom od jaja.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)