Sastojci:
1 konzerva tunjevine u komadićima
1 glavica crnog luka
180 g pirinča
150 g kačkavalja
1 dl belog vina
5 kašika ulja
mešavina začina, so
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk kako bi porumeneo.
2. Dodati pirinač, sipati belo vino i 2 dl vode, poklopiti i kuvati dok ne proključa. Potom skloniti sa ringle i sačekati da pirinač upije svu tečnost.
3. Dodati tunjevinu, zajedno sa uljem iz konzerve, rendani kačkavalj, začine po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)